Watervoorzieningsproject

Watervoorzieningsproject

Lutedele is een kleine wijk in de gemeente Mont-mongafula met ongeveer 14.045 inwoners. Mensen hebben het moeilijk met het verkrijgen van water. Ze moeten een heel eind lopen om aan water te komen, sommige locaties hebben kranen, maar er komt geen water uit die kranen.

Er is gebrek aan hygiëne, de bevolking van Lutedele kan niet makkelijk douchen of koken door het gebrek aan water. Men gebruikt heel vaak onhygiënisch water (gevaarlijke bacteriën bevinden zich in dit water). Het regent ook niet zo vaak. Afgelopen jaar heeft het maar een paar maanden geregend. Door het vieze water elke dag te gebruiken zijn er veel ziektes bij de kinderen. De buikjes van de kinderen zwellen en er ontstaan ziektes als, cholera, polio, diarree en huidziekten.

Dit zijn enkele indicatoren van armoede. Het gebrek aan schoon water is niets anders dan een uiting van armoede.

Door een waterput te installeren in het centrum en naast de huizen of in de bebouwde kom willen wij deze situatie veranderen. Wij willen de loopafstanden verkorten en voorkomen dat de kinderen lange wegen en grote bergen moeten trotseren om aan water te komen, zelfs als de water niet schoon is.

Kosten: De kosten voor het installeren van een manuele waterput is hier in totaal 10.000 euro.