Voedselondersteuning

Voedselondersteuning van Stichting Misa

Deze campagne richt zich op kinderen en hun families die zich in zeer arme omstandigheden bevinden, waar voedselonzekerheid een dagelijkse strijd is. Velen van hen lijden aan gebreken en hebben moeite om zelfs de meest basale voedingsmiddelen zoals fufu en maniok te verkrijgen.

Onze aanpak gaat echter verder dan directe voedselhulp. We geloven in het empoweren van de gemeenschappen die we dienen. Daarom is het ons beleid om samen te werken met ouders op ons grondgebied van 8 hectare. We hebben een visionair plan om kleine moestuintjes op te zetten, waarbij we de ouders, en zelfs de kinderen, betrekken bij het proces.

Het hoofddoel is om een kleine coöperatie op te richten waarin moeders en families, samen met hun kinderen, kunnen leren hoe ze een moestuin moeten opzetten en onderhouden. Door kennis te delen en gezamenlijk te werken, willen we duurzame oplossingen bieden voor voedselonzekerheid en tegelijkertijd de zelfredzaamheid van de gemeenschap vergroten.

Fufu en maniok zullen niet langer onbereikbaar zijn. In plaats daarvan zullen deze voedzame bronnen binnen handbereik zijn, gekweekt met zorg en toewijding door de mensen die er het meest van profiteren. Samen kunnen we een positieve impact creëren die verder reikt dan een enkele maaltijd.

We roepen u op om deel uit te maken van dit initiatief door uw steun te betuigen. Met uw hulp kunnen we niet alleen voedselzekerheid brengen, maar ook een gemeenschap versterken en in staat stellen om zelfvoorzienend te zijn op de lange termijn.

Laten we samenwerken aan een wereld waarin elk kind, elke ouder, de kans krijgt om te floreren, gevoed door de vruchten van hun eigen inspanningen.