Biologisch tuinlandbouw

In veel gemeenschappen over de hele wereld vormt een gebrek aan informatie over voeding een van de grootste uitdagingen. In de warme, tropische klimaatomstandigheden van Congo rijpen gewassen zoals cassave en tomaten optimaal, en bieden ze een vruchtbare bodem voor de teelt van diverse groenten.

Stichting Misa, in samenwerking met Mamy Sawa Development, heeft als doel een coöperatie op te richten rondom het dorp, waar verschillende soorten voedsel zullen worden verbouwd, wat niet alleen de voedselvoorziening verbetert maar ook werkgelegenheid creëert.

Bij Misa geloven we in het delen van kennis, het bieden van tools en advies, en het geven van het goede voorbeeld. Onze focus ligt op biologische landbouw, waarbij we groenten en fruit verbouwen op ons land in Lutendele. Dit initiatief stelt ons in staat om alle medewerkers, scholen, studenten en bewoners in de omgeving dagelijks van twee voedzame maaltijden te voorzien, vaak de enige twee maaltijden die ze kunnen verkrijgen.

Duurzaamheid staat centraal in onze activiteiten. Naast het telen van ons eigen biologische voedsel, hebben we het eerste beroepsopleidingsprogramma, Sustainable Pathways, gelanceerd. Dit programma richt zich op jongeren die niet naar school gaan en onderwijst hen over natuurbehoudslandbouw, ondernemerschap en bedrijfsontwikkeling. Door ons eigen biologische voedsel op het terrein te verbouwen, dragen we direct bij aan het verstrekken van twee voedzame maaltijden per dag voor alle bewoners in de wijk.

Om dit programma te ondersteunen en verder uit te breiden, hebben we uw hulp nodig. We streven ernaar om ongeveer €100.000 in te zamelen. Uw steun maakt het mogelijk om niet alleen voedselzekerheid te bieden, maar ook educatieve kansen te creëren en duurzame praktijken te bevorderen.

Sluit u aan bij ons in de strijd tegen voedselonzekerheid en voor een duurzame toekomst. Steun dit programma en maak een verschil in het leven van velen. Samen kunnen we groeien, bloeien en positieve verandering teweegbrengen.