Tijdelijk weeskinderen opvangtehuis

Tijdelijk opvangtehuis voor weeskinderen

In de Democratische Republiek van Congo worstelen tienduizenden kinderen met de harde realiteit van kinderarmoede. Voor bijna zeven op de tien van hen is zelfs het bijwonen van de lagere school een onbereikbare droom. Deze schrijnende situatie vormt de wortel van talloze problemen in onze gemeenschap, maar wij zijn vastbesloten om een verschil te maken. In een wereld waar hulporganisaties vaak tegen onoverkomelijke obstakels vechten, willen wij hoop bieden door middel van praktische actie.

 

Ons doel 

Tijdelijke opvang bieden aan weeskinderen die anders op straat zouden zwerven.

Dit willen wij bereiken door een klein, liefdevol tijdelijk thuis te bouwen, waar de kinderen in basisbehoeften worden voorzien. Wij hebben de mogelijkheid gekregen om een stuk land aan te kopen om dit project te kunnen realiseren.

Het opvangtehuis dat wij in Lutedele gaan bouwen, is momenteel ons grootste en meest dringende project. Wij staan niet alleen voor de uitdaging om een veilige haven te creëren, maar ook om dit te doen op een manier die duurzaam is voor onze gemeenschap. Wij hebben ervoor gekozen om plaatselijke en duurzame bouwmaterialen te gebruiken, als een teken van respect voor het land en de mensen die het huis zullen bewonen. Deze materialen worden lokaal ingekocht, met de hulp van de dorpsbewoners ter plaatse, zodat het hele proces een gemeenschapseffort wordt.

 

Onze aanpak is gebaseerd op liefde, zorg en hereniging. Wij streven er niet alleen naar om deze kinderen tijdelijk onderdak te bieden, maar ook om hen zo snel mogelijk terug te brengen naar hun familie of biologische ouders. Binnen een periode van vier weken streven wij ernaar om deze kinderen terug te plaatsen in een veilige en liefdevolle omgeving, waar ze kunnen opgroeien met de steun van hun eigen familie.

Stichting Misa gelooft in de kracht van gemeenschap en compassie. Samen willen wij een betere toekomst creëren voor de weeskinderen van Congo. Wij nodigen u uit om deel uit te maken van onze missie, door te doneren, vrijwilliger te worden of gewoon door dit verhaal te delen. Laten we samen het verschil maken in de levens van deze kwetsbare kinderen. Dank u voor uw steun en medeleven. Samen kunnen wij hoop, liefde en een toekomst bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben.